Sunday, November 6, 2011

Alhamdulillah for the big gift ever (Part 2)

Salam...

seperti yang sedia maklum...
me da selamat melahikan hero pada 27.10.11...
same date with my date of birth...

kalau mana yang tak bace part 1...sila la bace...
kang terpinga2 pulak...
hhhehehehhe...

sambungan daripada cerita part 1...
kan my hubby kene halau sebab ingat me nak gune vakum untuk bersalin...
tapi alhamdulillah tak gune...
so my hubby yang tak tau apa2 ingat me melahirkan gune mesin tue...
so khabar gembira tersebut disampaikan kat both family...
so semua orang ingat baby lahir gune vakum...
padahal me push and try hard nak elak gune that machine...

lepas jer bersalin...
me ingat da lepas semua kesakitan and kepayahan...
rupe2nyer tak...
doctor and nurse amik masa lagi nak buang darah2 kotor yang ada...
takot jadi darah beku kat dalam nie...
imagine la...doctor seluk2 macam seluk poket dia pulok...
haish...tak yah imagine la...scary...

then tak habis macam tue jew...
me kene jahit banyak jugak la...
bayangkan...dari kul5 start jahit...
sampai lah kul 6.30am baru abis...
sakit jangan cakap la...sempat lagi dalam kesakitan...borak ngn nurse...

Me: nurse...sakit sangat nie...lagi sakit dari bersalin...
Nurse: sabar...awak nak sy habiskan ke...awak nak datang balik HBKL sebab tertinggal part tak jahit...
Me: yer la...

Sepi seketika...

Me: nurse....banyak lagi ke????(banyak cakap betol la budak nie...)
Nurse: Banyak lagi...sabar...
Me: Nurse nie...sedap kan la hati sy sikit...cakap...tinggal sikit jew...tak pon...sikit lagi... -.-
Nurse: eh kamu nie...nanti bila sy cakap sikit lagi...nanti kamu cakap...nurse cakap sikit lagi...tapi tak siap2 pon...
Me; Yer laaaaaaaaaaaaa.... T.T

huhuhuhu...sian aku...

tepat kul6.30...jahitan semua siap...
baby masa tue tak ada dengan me...
sebab baby ada problem sikit dengan pernafasan dia...
so baby dibawa pergi wad lain...
so dengan mamai2 sebab tak tidur 2 malam...
then habis tenaga meneran...
me pon terlelap...
dengar jugak suara nurse...
suruh me tidur sementara baby tak ada dengan me...
nie peluang untuk rest...

tapi me betul2 bersyukur sebab my hubby pon tak tidur satu malam...
jaga me...
beri semangat kat me...
thanks a lot sayang...
bila da pindah kat wad...
muke pertama yang muncul...
my hubby... ^^
dia tunggu kat luar wad...
tunggu me...

sayang...nie hadiah terbesar hunny tok bie...
walaupon birthday hunny...
tapi hunny bagi gift terbesar untuk syg...hehhehehehheh...


2 comments:

DoRa Priscilla said...

Congrats on the new born dear!

Miss Watie said...

thanks dear...^^

Related Posts with Thumbnails