Sunday, November 6, 2011

Alhamdulillah for the big gift ever (Part 1)

Salam...

Walaupon sudah 10 hari berlalu...
and me lambat benor nak bercerita pasal nie...
tapi me tetap nak share jugak... ^^

Alhamdulillah me selamat melahirkan baby hero pada 27.10.2011...
pada jam 4.57am di Hospital Besar Kuala Lumpur (HBKL)
Muhammad Muaz Nasri Bin Nasrun adalah name hero me...
yup2...memang me bekas penyokong Arsenal...
but Nasri tue ayah dia yang berminat sangat nak letak...
yup...Nasri tue memang ada kaitan dengan pemain bola Nasri tu...
hihiihih...

Semua memorie tue tetap segar kat dalam ingatan nie...
macam mana rasa sakit bersalin tue...
and pengalaman2 lain...
memang betol la orang cakap...
bila kita rasa sendiri kesakitan nak bersalin tue...
baru la kita akan lebih2 menghargai ibu kita...
macam mana rasa sakitnyer nak melahirkan kita...

me tak tumpah darah or pecah air...
me just rasa sakit2 yang berulang2 jew...
masa tue jam menunjukkan pukul 10...
me sempat layan Facebook kejap...
then me da rasa sakit sikit2...
tapi disebabkan me tak penah tahu and rasa sakit nak bersalin nie macam mana...so me pon buat tak tahu je la dengan rasa sakit nie...
so me pon amik keputusan untuk tidur je dulu...
so my hubby la amik alih berfacebook bagai...

selang 10minit je...
me sakit...
so me pelik la kan...
nape sakit nie..hubby da gelabah...
yer ke sakit nak besalin nie...
so me check la apa yang patot...
yup...ada cecair coklat...
tapi tak pekat pon...
cair je...so me kejutkan my mom...
masa tue jam still menunjuk kan pukul 1am on 26.10.11...
dalam hati nie sempat buat lawak lagi...
baby nak lahir deepavali ke nie???
nak hemper baby deepavali kot... =p

my mom cakap...
tunggu dulu...
takot duduk lame kt hospital...so me pon tunggu sampai lah kul3 am...
tak tahan sangat,,,
hubby me pon decide nak bawak je pergi HBKL...
apa2 leh doctor check dulu...

Sampai je kat sane...
di pendekkan cerita...baru open 1cm jew...
aku tengok kakak2 yang lain...scary...
siap ada darah bagai...
eeeeeeeeeeeeeeeeee...
nak pengsan -.-"

so doctor bagi pilihan kat me...
nak stay kt wad or nak balik...
me decide nak balik jew...
bia sakit kt umah...
tak nak duduk wad lama2...plzzzzzzzzzz....
tak penah duduk wad la beb...

balik je...
jangan harap la me tidur...
langsung tak...
haish...sakit still ada...
dipendekkan cerita...
tepat kul2 pm (26.10.11) kesakitan tue makin kuat...
my mom cakap tahan dulu...
baru berapa cm...anak pertama selalu lambat nak bukak...
so takot me duduk wad lama sangat...
huaaaaaaaaaaaaaaa...macam nak tercabut pinggang...
tepat kul6pm...
me decide nak pergi balik HBKL...
tak tahan...serius tak tahan sakit nie...

sampai je sane...doctor check...da open 3cm...
hamik ko...masuk wad...
sian kat my mom...tak boleh masuk kat dalam wad...
just husband jew boleh...
so husband me la yang menunggu kat dalam tue...
walaupon mase dia bagi just 10-15 minit je...
tapi me tetap suruh my hubby tunggu...jam masa tue tepat kul10pm...
nampak gayanyer baby tak nak kua time deepavali la...(sempat lagi ooo...hehhehe)
tak kan la baby nak kua 27.10.11?????
gila la...betol ke nie???
okey tak pe...tunggu dan lihat jew...
me memang tak duduk diam kat katil...
jalan2 sebab sakit sangat...sampai doctor yang nak check soh baring kejap sebab nak check...huhuhu...
me pon cakap la kat doctor tue...
sakit sangat nie doctor...saya tak tahan daaaaaaaaaaa...
then doctor tue decide nak check berapa bukaan da...
bila check...da 4cm...
so aku kene tolak pergi labour room... tapi belum lagi nak bersalin...
kena open 10cm baru boleh...
baru 4cm...
ada 6cm lagi...
gila laaaaaaaaaaa....huaaaaaaaaaaaaaaaa....

nurse2 kat situ memang banyak membantu me...
ajar baca kan doa tok me...
thanks a lot...
then thanks to my hubby...
yang selalu ada kat sisi me...
bagi sokongan...me pon tak sangka yang dia begitu berani nak tengok semua nie...
masa bukaan da cukup...and me boleh meneran...
ada masalah sikit...
sebab ada organ lain yang halang...
so doctor terpaksa angkat then bagi ruang untuk baby...
masa nie hanya Allah s.w.t je yang tahu betapa sakitnya...puas me meneran...tak boleh jugak...
so dorang decide nak guna vakum...
Ya Allah!!!
aku tak nak baby aku lahir gune alat tue...
sebab aku dengar macam2 cerita -ve pasal lahir gune vakum nie...
masa nie my hubby da kene halau...sebab nak gune vakum...
masa dorang tengah siap2 kan alatan tue...
me dengan sekuat tenaga me...push jugak...
alhamdulillah...
baby keluar...tanpa bantuan alatan tue...
alhamdulillah!!! Ya Allah...
Begitu Besar nikmat yang telah Kau berikan...
my Hero telah lahir pada 27.10.11...
Iaitu pada HARI LAHIR KU juga...
MY BIRTHDAY DUDE!!!!

me dapat hadiah paling besar iaitu Hero Ibu...

Lilypie First Birthday tickers

Ya Allah...
jadikan lah kami berdua ibu bapa yang soleh & soleha...
yang mampu mendidik zuriat kami dengan baik...
mendidik ke jalan mu Ya Allah...
amin ya rabbalalaminnnnn...

^^



6 comments:

Ain Abia said...

tahniah awak..... wah bestnya dah ada baby... baby muaz comeellll :) semoga muhd muaz nasri akan jadi anak yg soleh :) ammiinn

ummi_norseha said...

tahniah....comey bby u....

Anonymous said...

Congr8 babe :) be a good mom


-iena

Miss Watie said...

Ain Abia: Thanks..aminnnnn

Ummi: Thanks...

Iena: Thanks beb

Nurin Syafinie said...

allah sentiaser memelihare akak watie kan .. hsbnd pown x putos2 bagy support ! besttttttttttttt :)

Miss Watie said...

Thanks yunk...

Related Posts with Thumbnails