Sunday, August 28, 2011

Mak Buyong Shopping at Jalan TAR

Salam...

Nak tengok tak rupe Mak Buyong Shopping at Jalan TAR...
hehhehe...
me and hubby bershopping at Jalan TAR...
seperti yang korang sedia maklum la kan...
Jalan TAR nie mana penah sunyi...
lagi2 bila time2 raya nie...
memang compom la sesak...
macam ada konsert Justin Biber lak (tak der kaitan)...

Disebabkan malas nak menempuh kesesakan lalu lintas or dengan kata mudahnyer Jem...
me pon ajak my hubby naik train jek...
ala..sekali sekala naik train...
sebelum nie...
masa single2 tue..
leh je naik train kan...
(padahal kalau balik keje naik train jek)

.: Malu...da gemok...hahhahah:.

tapi rase cam kesedaran kt Malaysia nie agak kurang la...
but bukan kat Malaysia je kot...
kat mana2 pon same jek...
Give The Priority Seat is for the person that Needs!!!


me bukan cakap pasal me jek...
coz on that time...
ada dua orang mak buyong...
me rasa me gagah lg untuk berdiri dari Station Damai ke Masjid Jamek...
but ada lagi one lady pon pregnant jugak...
but no one offer seat...
ada couple tue...
siap pura2 tidur lg...
hahhahahhahah..shame on u!
rasa nak snap jek pic kamu berdua...


Sian mak buyong...
berdiri jek..da la puasa...tak ada sape yg sudi bagi duduk kan...
hihihihi...
tak pe la...baby and ibu kuat kan...
me still on smile mood....
semangat nak shopping raye la kata kan...

.: Yeah...da sampai... ^^ :.

Kat Jalan TAR nie...
cakap jek korang nak beli apa...semua ada...
nak glasses baru???
ada!

Tadaaaaaa....


Nak Kasut Baru????
pon ada...
malah...RM10-RM15 jek...


Nak New Makeup for raye nanti...
supaya nampak cam Erra Fazira???
boleh jek...


nak upin ipin???
pon ada...
hihihihihihi


tapi me bukan nak cari tu semua...
datang sini hanyer dengan satu tujuan...
Nak cari dress!!
yes...dress tok raya...
mak buyong malas nak jahit baju...
coz dress boleh di gune semula after deliver baby kan...
kan jimat disitu...

.: terserlah muke excited plus rambang mate..hahhahah:.

Mak buyong sorang nie...
kalau berjalan...
mana nak pandang kiri kanan...
memang wajib la kawan2 yang terserempak cakap me sombong...
mane yang bertuah jek me nampak...
tet~ bertuah ke???
bukan...bukan sombong...
tapi rabun...
tapi berlagak tak rabun...
tak nak pakai cermin mata...
(tak moh2...buruk la kalau me pakai...hehheheh)
ha...berbalik citer tadi...
me terserempak dengan office mate me...
Kak wanie..
tue pon dia yang tarik tangan me dulu...
kalau tak...memang menonong jek la me jalan...
hahhahahahhah...

.: Smile...sempat lg u olls...dengan ramai2 orang nie...:.

After dapat jek dress...
terus cabut balik...
tak mau la bersesak2 lagi kat sane...
lemas...hehehhehe

.: muke penat jek time balik...penat tapi lega..nak balik da...:.


p/s: nak pegi lagi la malam raye nie...tapi kali nie...naik kete...jem pon jem la..hehheheh

2 comments:

Rtp Farra Arisha said...

aaa, mmg kat jalan yar slalu crowded dgn people..rimassssss kdg2..ehehehe..

alahai kasian kat sis..tak ada org kasi seat ya? they should give seat to a preggy woman like u right..it's unfair!

btw, salam syawal in advance ya :))

Miss Watie said...

Thanks yunk...^^ salam Ramadhan also kt kamo...
tak pe la..buat baik di balas baik kan...cm tu gak sebaliknye...

Related Posts with Thumbnails