Sunday, April 17, 2011

First time checkup...

Salam...

30hb March ari tue...
me pergi checkup...
Checkup government jek...
it free...
bukan kedekut...
tapi banyak lagi nak guna duit akan datang kan...

ada 3 bender sebab kenapa me tak suka jumpe doc...
first...sebab me tak suka ubat...
second lak...sebab me tak suka kena suntik...
last sekali...sebab me tak suka tengok darah...

hamik ko...
semua tue me dapat rasa and tengok first day checkup...

mula2 sampai...
kena ambil no kat kaunter...
then sebab first time checkup...
so kena bagi detail segala...

1. kad nikah
2. IC
3. Bil air (untuk pengesahan alamat)
4. pengesahan kehamilan...

after that...
dia akan bagi cup...
wat urine test...
then dia akan timbang berat...
OMG! betol...
da naik berat...hik3...

lepas timbang...
nie la part yang me tak suka...
kena amik darah...
wekkkkkkkkkkkkkkkkkkk....
tgk nie...
banyak lak tue dia nak amik...


dah la dua kali kena cucuk...
sebab nurse tue tak jumpe urat...
jahat...
aku punyer la takot...alih2 dua kali kena???
waaaaaaaaaaaaaaa....
ngeeeeeeeeeee....
diz month kena datang lagi...
adeh....



4 comments:

Dewi, Her Name said...

Semoga selamat hendaknya :D may you have a beautiful healthy baby sayang :D

no_helmi87 said...

wah tahniah yer muspawati.....alhamdulilah murah rezeki ko....jgn wat keje lasak2 ok...
makan ikut time.....

Kak Meng said...

no prob la.. gomen or private.. bagi akak.. goment ni walaupun dia ada skit slow.. even free.. tapi dia punya check-up detail.. cuma kita kena kompromi masa derang la.. akak wat check-up gomen + private.. gi private.. kaching $$$$$$... melabur sikit..janji baby sihat.. now fully check-up kt gomen..sbb kandungan dah masuk 3rd trimester.. Alhamdulillah.. care ur self dear..

Munirah said...

biase lah tu tak jmpe urat. dulu kite kene cucuk 4-5 kali pun tak jmpe2 urat..

Related Posts with Thumbnails